Home > Artikelen in het Nederlands > Venezuela gaat gezamenlijke militaire manoeuvres met Nederland uitvoeren

Venezuela gaat gezamenlijke militaire manoeuvres met Nederland uitvoeren

Caracas, 21 Sep, (Tessa Marsman)-De Venezolaanse president, Hugo Chávez kondigde deze Vrijdag aan dat de Venezolaanse marine gezamenlijke oefeningen gaat uitvoeren met de Nederlandse Marine, op een bijeenkomst in Venezuela waar Venezolaanse gevechtseenheden ontvangen werden, die deelgenomen hadden aan Venezolaans-Braziliaanse manoeuvres.

“Verschillende eenheden, honderden Venezolaanse mariniers zullen we militaire manoeuvres uitvoeren om ons te verbinden met dit andere land. Hoewel het ver weg is, grenzen wij er toch aan: Het Koningkrijk der Nederlanden, Aruba, Curaçao, Bonaire, is erfenis van het colonialisme”, verklaarde de Venezolaanse president en verzekerde dat de samenwerking al werkelijkheid was.

Venezuela voert elk jaar, driejaarlijkse oefeningen uit, in Maart, Augustus en eind November of begin December. Normaal gesproken worden in December luchtmacht oefeningen uitgevoerd, maar dit jaar zullen dat dus marine oefeningen zijn in samenwerking met het Koninkrijk der Nederlanden.

“We willen vrienden zijn met iedereen, we willen geen vijanden, ook zijn we geen bedreiging voor niemand, alleen voor het imperium”, zei Chávez, refererend aan zijn politieke vijand de Verenigde Staten.

“Ze zeggen dat we een bedreiging zijn. We zijn een bedreiging voor het imperium omdat we ons vrij aan het maken zijn”, verklaarde hij.

Hoe de oefeningen er precies uit gaan zien is nog niet bekend.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: