Home > Artikelen in het Nederlands > Nederlander penetreert zich op Venezolaans podium

Nederlander penetreert zich op Venezolaans podium

ANP, Caracas, 06 September (Tessa Marsman)- Aan het meest diverse internationale lichaams- kunstfestival deze week, gehouden in Venezuela, neemt  ook een Nederlander deel. De mutileer- artiest Ego Kornus zal gedurende de week drie keer zijn act opvoeren waarbij hij spitse metalen speren in hoofd en schouders steekt “om te laten zien hoe je met je lichaam om kunt gaan”.

 

Het doel van het jaarlijkse festival is om af te wijken van de gevestigde orde, volgens Luis Gustavo, een van de organisatoren van het festival. “Kornus gaat daar voor mij persoonlijk erg ver in, maar past  uitstekend binnen die doelstelling”.

 

Vorig jaar al werd Kornus benaderd door de organisatie van het festival via een Argentijnse website waar hij aan bijdraagt. Hij voerde toen een act uit waarbij hij zich door middel van haken aan zijn eigen vel ophing. Dit jaar zal de mutilatie-kunstenaar een kroon van speren met een diameter van een centimeter  en met een penetratie van zo’n millimeter of twee op zijn hoofd en schouders dragen gedurende drie presentaties.

 

Pijn doet de penetratie niet legt de nuchtere Kornus vlak voor zijn optreden in het theater van Caracas uit “Uiteraard voel ik wat, maar om nou te zeggen van nou, nou, nou helemaal niet dus”.

 

Kornus begon met choquerende acts precies jaar geleden toen hij levend varkens verbrandde op het podium. “Dat was schoppen tegen de gevestigde orde”. De huidige presentaties zijn om te laten zien wat je met je lichaam kunt doen om in een andere staat te komen.

 

“Toen ik dit voor de eerste keer deed ging ik behoorlijk diep in mijn bewustzijn. Ik kwam in een lege ruimte. Er gebeurt niks, je voelt niks en er is verder niks, en dat voelt prettig aan”.

 

Kornus is niet de enige met een controversiële act. Naast bodypainters en tatoo-kunstenaars wordt er op dit vierde lichaamskunst festival ook publiekelijk shirurgie uitgevoerd door de Franse kunstenaar Orlando. Andere deelnemende landen zijn onder andere België, Australië, Brazilië, Cuba, Japan en de Verenigde Staten.

Advertisements
 1. October 4, 2008 at 3:18 pm

  Effe rechtzetten;
  Geen levende varkens werden verbrand, ze waren al dood.
  Saludos

 2. March 15, 2016 at 1:07 pm

  La seguridad es fundamental por ello somos especialistas en todo género de sistemas de
  seguridad para puertas.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: