Home > Artikelen in het Nederlands > Noodweer teistert vakantie-eiland Margarita

Noodweer teistert vakantie-eiland Margarita

margarita-noodweer2Caracas, 8-12-2008, ANP (Tessa Marsman), Het vakantie eiland Margarita in Venezuela is officieel in staat van alertheid door de hevige regenval die gisterenmiddag begon en nog steeds aanhoudt. Meer dan 7 duizend mensen zijn de dupe geworden en bijna ander half duizend mensen verloren hun huis.

Margarita is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Reisbureaus geven normaal gesproken een zongarantie van bijna 100 procent aan het Caribische eiland dat grotendeels van het toerisme leeft.

De regen begon om 3 uur gistermiddag, “en houdt constant aan”, aldus Maiqel, Nederlandse toeristen begeleider die op het eiland verblijft. “Er zijn geen Nederlandse toeristen gestrand. Het probleem doet zich voornamelijk voor in Valle”, aldus de gids, refererend aan het arme gedeelte van het eiland. Huizen zijn er slecht geconstrueerd.

Door de regen, die met een gemiddelde van 119 kubieke millimeter per seconde uit de lucht komt vallen, zijn alle rivieren buiten hun oevers getreden, muren en bomen omgespoeld en auto´s door het water meegesleept. In de hoofdstad van het eiland, Por La Mar, zijn opvangcentrum opgezet in scholen voor de slachtoffers van de stortvloed.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2752762/__Noodweer_op_Margarita__.html?p=4,1

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: